۲۶ آذر ۱۳۹۷، ۱۸:۰۸

حجت نظری در بازدید سازمان پسماند مطرح کرد:

تاکید برنظارت جدی در خصوص عدم به کارگیری کودکان در حوزه پسماند

تاکید برنظارت جدی در خصوص عدم به کارگیری کودکان در حوزه پسماند

عضو شورای شهر تهران بر ضرورت نظارت جدی سازمان مدیریت پسماند در عدم به کارگیری کودکان زباله گرد تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت نظری عضو کمیسیون فرهنگی شورا  که صبح امروز در محل سازمان مدیریت پسماند در قالب جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی حضور پیدا کرده بود بر ضرورت نظارت این سازمان در عدم به کارگیری کودکان توسط پیمانکاران بازیافت استخدام می شوند تاکید کرد.

عضو کمیسیون فرهنگی شورا در ادامه گفت: متاسفانه برخی از پیمانکاران حوزه پسماند از کودکانی برای جمع آوری زباله استفاده می کنند که زیرسن قانونی هستند. این موضوع فارق از نگاه قانونی به لحاظ انسانی نیز کار صحیحی نیست، از این روی ضرورت دارد تا سازمان نظارت بیشتری نسبت به این موضوع داشته باشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع زباله های ساختمانی اشاره کرد و گفت: ما در این حوزه به شدت با مشکل مواجه هستیم و این در حالی است که بسیاری از کشورها به سمت بازیافت نخاله های ساختمانی گام برداشته اند.

حسن خلیل آبادی، عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران هم در جریان این بازدید گفت: امروز بهترین قوانین در حوزه پسماند در کشور وجود دارد اما با توجه به منافع مالی کم، سازمان ها عموما این وظیفه را بر عهده دیگران می گذارند.

وی اظهار داشت: من به عنوان شهروند ری خاطره خوشی از پسماند ندارم. چراکه بخش عظیمی از شهرستان ری درگیر موضوع پسماند است.

عضو شورای شهر تهران گفت: این را به جد می توانم بگویم که پسماند تهران، محیط زیست شهرستان ری را مورد تهدید جدی قرار داده است.

 خلیل آبادی تصریح کرد: این پسماند به صورت غیر بهداشتی حمل می شود و کسی هم بر آن نظارت  نمی کند. همچنین ساکنان شهر فشافویه و کهریزک و باقرشهر که هرکدام بیش از ۵۰ هزار نفر جمعیت دارند در معرض این تهدید قرار دارند.

وی با اشاره به تاثیر ۲۰ درصدی مرکز تفکیک زباله در ایجاد بوهای استشمام شونده در مسیر فرودگاه امام خمینی (ره) تاکید کرد: باید موضوع مبدا و مدفن پسماند مورد توجه جدی قرار گیرد چراکه موضوع کارخانه سیمان در شمال و بهشت زهرا و پسماند در جنوب در حال بلعیدن شهر ری است.

عضو شورای شهر تهران با اشاره به سوابق موفق برخی از کشورها در حوزه مدیریت پسماند اظهار داشت: برای مدیریت پسماند باید ابتدا به جای فرهنگ جمع آوری زباله، فرهنگ کاهش تولید پسماند را داشته باشیم به نحوی که مردم در خانه آن بخش از زباله هایی را که می توانند بازیافت یا تفکیک کنند را انجام دهند تا تولید پسماند در شهر کاهش یابد.

خلیل آبادی ادامه داد: دفن غیر علمی می تواند تبدیل به بحرانی جدی شود ضمن اینکه برای کاهش حجم دفن نیز باید راهکاری اندیشیده شود.  

 محمد جواد حق شناس نیز در جریان این بازدید اظهار داشت: کار در حوزه پسماند، از سخت ترین کارهاست و این سازمان می تواند مشمول دریافت سختی کار شود.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی با تقدیر از اقدامات انجام شده در این حوزه اظهار داشت: مقاومت هایی که در حوزه سیستمی شدن قراردادها در حوزه پسماند شاهد هستیم جای گلایه دارد و این پیام را می دهد که این حوزه می تواند محل فساد وحشتناکی باشد و کارهای آن به هیچ وجه قابل دفاع نیست.

حق شناس تصریح کرد: ما در حوزه پسماند شاهد وجود یک مافیای سازمان یافته هستیم که به دنبال تداوم فساد است که کار ما را در مدیریت شهری سخت تر می کند.

وی گفت: اگر کارمند شهرداری یک واحد در معرض فساد باشد، کارمندان مدیریت پسماند چندین واحد در معرض فساد قرار دارند.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی به شعار لیست امید در موضوع ایجاد «شهر پاک» اشاره کرد و گفت: شاخص های شهر پاک هم می تواند در موضوع محیط زیست نمود یابد و هم می تواند در موضوع ارتباطات اداری در شهرداری خود را نشان دهد.

حق شناس گفت: هرچه بتوانیم دخالت افراد را در انعقاد قراردادهای پسماند کاهش داده و به صورت سیستمی به این موضوع بپردازیم می تواند موجب پیشگیری از بروز فساد شده و مردم شهر از آن متنعم شوند و مدیریت شهری سالم تری را داشته باشیم و تحقق این موضوع می تواند ما را به شاخص های ایجاد شهر پاک نزدیک تر کند.

وی همچنین بر ضرورت نگاه درآمدزا به این حوزه تاکید کرد و گفت: روزانه در شهر تهران حدود ۹هزار و پانصد تن زباله اعم از ساختمانی و غیر ساختمانی تولید می شود و خوب است که اقداماتی برای ایجاد درآمدزایی در این حوزه انجام گیرد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی ادامه داد: جای خوشحالی دارد که ببینم در آینده میزان تولید زباله های شهر کاهش یافته است و نه به دلیل آنکه فعالیت ها در شهر کاهش یابد ... همچنین شهروندان می توانند در خانه خود بخشی از زباله ها را بازیافت کنند و این نیازمند آموزش است.

حق شناس نسبت به کاهش پیمانکاران از ۱۲۲ ناحیه به ۲۲ منطقه و تلفیق آنها با هم ابراز رضایت کرد و گفت: این اقدام می تواند در کنترل عدم وقوع فساد موثر باشد.

وی همچنین به کودکان زباله گرد اشاره کرد و گفت: وجود کودکان زباله گرد در شهر علاوه براینکه غیر انسانی است چهره بدی دارد و اینکه شهروندی برای جمع آوری زباله تا کمر در سطل بازیافت خم شده است و از طرفی سود آن در جیب چند نفر می رود نیز چهره بد دیگری در شهر است که باید مورد کنترل بیشتر قرار گیرد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی به فرهنگ سازی در این زمینه اشاره کرد و ضمن اعلام آمادگی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی در حوزه پسماند گفت: ما باید اقدامات مرتبط با فرهنگ سازی را از معاونت خدمات شهری آغاز کرده و سپس در روزنامه همشهری و پس از آن در سایر رسانه ها همچون رادیو و تلوزیون گسترش دهیم.

کد خبر 4487964

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha